Kristiansand

Sørlandshovedstaden Kristiansand er en av de mest populære feriebyene i Norge – og da snakker vi om en ferieby som nordmenn liker å besøke! Det herlige sørlandsklimaet og det omfattende parkanlegget i byens berømte dyrepark er hovedårsaken til at turistene finner veien til Kristiansand, som er en forholdsvis stor by med knappe 90 000 innbyggere. Samtidig har byen en innholdsrik historie med mange godt bevarte bygninger, slik at også selve sentrum av Kristiansand kan by på mange spennende opplevelser.

Her leier du bil i Kristiansand

Ankommer du Kristiansand med fly på flyplassen som ligger like utenfor byen, så leier du enklest bil her. Det er her at de fleste tilbyderne av leiebil har bilutleie, slik som Leiebilflyplass.no, Avis, Budget, Sixt og Hertz – samtlige store kjeder i landet. I sentrum finnes også flere av disse, i tillegg til en del lokale tilbydere, som for eksempel Gumpens Utleie. Prøv også gjerne en sammenligningstjeneste som Bilutleie24.no  > Kristiansand. Prisnivået hos lokale bilutleiere er gjerne noe lavere enn hva de største aktørene kan tilby når det kommer til leiebil. Skal du levere bilen tilbake på en annen lokasjon så anbefaler vi dog å velge en av de større kjedene der dette er mulig.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil


Leiebil er greit å ha når man skal besøke Kristiansands mest populære turistattraksjon, nemlig Dyreparken som ligger en drøy mil fra selve sentrum. Kanskje skal man tilbringe flere dager her samtidig som man bor på hotell i byen, og da er leiebil greit å ha. Kristiansand har også mange aktivitetsparker og øvrige naturattraksjoner utenfor selve sentrumskjernen, med blant annet Ravnedalen naturpark som en av de mest populære. Vurder også en tur til Christianholm festning for den som setter pris på historie.

Generelle kjøretips

Kristiansand er en gammel by, og både veinett og bygninger bærer preg av dette. Følgelig er det mange gågater i sentrum av byen, der man fint kan parkere bilen for å spasere. Det er for øvrig uproblematisk å ta seg frem i sentrum utover dette, og veinettet er også godt utbygd dersom du skal ta deg videre vest- eller øst fra Kristiansand. Parkeringsplasser finnes det mange av i sentrum, men i sommerperioden kan det være vanskelig å finne ledig parkering annet enn i parkeringshusene.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.