Skjulte leiebilkostnader

Mange kjenner seg igjen, når man begynner å snakke om uforutsette utgifter på reisen. Og det er da heller ikke noe mer irriterende enn å oppdage at hotellet, billeien eller utflukten ble dyrere enn det en forventet. Noen av de ekstra utgiftene kan vi sjeldent gjøre noe ved, men de som er tilknyttet leiebilen, kan oftest unngås.

Overraskelser når bilen leveres inn

Det er så enkelt å reservere leiebil i dag, spesielt når en booker bilen på nettet. Det går gjerne litt fort. Du finner bilen dere skal kjøre rundt i på turen, stedet den skal hentes og får opp en hyggelig pris. Da er det bare å klikke på bestill og alt er i orden. Når en kommer fem og skal hente bilen, så ligger kontrakten klar for signering og snart er dere på veien. Ferien går så det griner, alt er perfekt og dere har hatt en flott ferie, fått sett masse og brukt bilen til å komme dere rundt. Ferien er slutt, dere pakker sakene deres og kjører mot bilutleiekontoret, eller flyplassen for å levere tilbake bilen.
Og så kommer overraskelsen. Regningen ble en del høyere enn den prisen dere fikk ved bestilling og hvorfor det?

Hva er de skjulte kostnadene?

isarvest_zertifikate_zu_teuerDet første som kan ha skjedd er at da du bestilte bilen, så var prisen ikke inkludert forsikring. Dette betyr at prisen på forsikring blir lagt til, når du får den endelige regning etter du har levert bilen tilbake. Nettopp forsikring, kan gjøre billeien mye dyrere enn først antatt.  Når du bestilte, så fikk du kanskje en pris som var inklusiv standard forsikring. Men når du hentet bilen, så ble du spurt om ulike ekstra forsikringer. Ønsker du superforsikringen som dekker dere privat, ønsker du redusert egenandel, eller forsikring mot tyveri av egendeler i bilen? Mange ting å ta hensyn til, og de ekstra forsikringene er ofte veldig dyre, gjerne mer enn det som er prisen på leie av bilen. Mange av disse er unødvendige da de fleste har enten privat forsikring som dekker f.eks. tyveri i bilen, eller forsikring tilknyttet kredittkortet. Flere av disse ekstraforsikringer, er ofte «smør på flesk» og noe som utleieselskapene tjener mye penger på.

Ung ekstrasjåfør, dyr tank og fri kilometer

Eldstesønnen på 20 år, var også med på ferien og skulle selvsagt ha lov til å kjøre han også.
Ekstra sjåfør er ofte enten gratis eller veldig billig, men når den ekstra sjåføren er under 25 år, da blir det gjerne dyrt på grunn av utleieselskapenes regler.

Du får gjerne bilen utlevert med full tank og skal levere den tilbake på samme vis. Men når utleieselskapet tilbyr å gjøre dette for deg, slik at du slipper å stresse med å fylle på tanken før tilbakeleveringen, da blir det gjerne dyrt. Ett er det lille gebyret de tar for å gjøre dette, men problemet er prisen de beregner pr. liter drivstoff. Koster f.eks. en liter diesel 1,20 euro på feriestedet, så blir du belastet med 2,00 euro pr. liter når utleieselskapet gjør jobben for deg. Det utgjør en del penger om de skal fylle på 60 liter med diesel.

Sist, men ikke minst, prisen var ikke med fri kilometer. Ikke alle selskaper har fri kilometer inkludert i prisene sine. Husk å sjekke dette for det kan bli veldig dyrt med ekstra kilometer, spesielt om en har kjørt en del på ferien.