5 Destinasjoner som er perfekt å utforske med leiebil

5 Destinasjoner som er perfekt å utforske med leiebil

Det er mange steder rundt om i verden som er perfekt å utforske med leiebil. Vi har valgt ut fem, som kommer her, i helt tilfeldig rekkefølge.  Kanskje du finner den neste ferien blant en av dem?

 

Florida. Yes, Florida er som skapt for å bli utforsket med leiebil. Det er store avstander, men veiene er av utrolig bra standard og trafikken flyter raskt av gårde. Hvor en skal ankomme, henger litt sammen med hva en ønsker å oppleve i Florida. Orlando er det beste utgangspunktet, om dere vil oppleve de berømte temaparkene til Disney. Disse ligger alle tett og kan enkelt nås med leiebil fra Orlando.  Ute ved Atlanterhavskysten finner dere Cape Canaveral, hvor rakettene blir skutt opp i rommet og Daytona Beach, med bilbanen til de berømte Daytona500 løpene. På den andre siden av Florida halvøya, finner dere Clearwater Beach, med sine flotte strender mot den meksikanske gulfen. Er det shopping, Everglades, Miami Beach, Key West med mer som teller, da bør en ankomme Miami/Fort Lauderdale. Disse to flyplassene er gode utgangspunkter, for å kjøre rundt i den sørlige delen av Florida.

ToscanaView_Med

Toscana. Et område midt i Italia, med noen av de beste vinene i verden. Et landskap som kan ta pusten fra enhver, koselige små landsbyer og mat i verdensklasse. Det mest vanlige, er å lande i Firenze, rett nord for Toscana. Leiebil fra Firenze er et flott utgangspunkt for å kjøre ned gjennom Toscana. Her kan en besøke Chianti området, med sine mange fantastiske vinmarker, flotte slott og nydelige små steder der en kan overnatte. Gjennom Siena med den nydelige gamle bydelen, de mange museer og det berømte hesteveddeløp på torget. Avslutt kjøreturen med et besøk i Montalcino. Byen med den flotte borgen ogde fantastiske vinene. En utrolig koselig by, med en nydelig utsikt utover hele området.

Mallorca.  Ja, vi er klar over det. Finnes det noen steder på Mallorca, som ikke er fullt av turister. En må kjøre ut av Palma by og enten opp i fjellene for å se på de mange små landsbyene, eller østover mot Cala Ratjada og Cala Bona. På veien vil dere oppleve mange flotte steder og utsiktspunkter og komme forbi mange nydelige spisesteder, hvor en kan nyte det ekte Mallorcanske kjøkken. Prøv gjerne selskapet leiebilmallorca.no – Leiebil i Mallorca eller Ving.

 

Jylland_seascapeDanmark/Jylland. Ikke langt fra Norge, finner vi et land som er svært populært blant nordmenn. Her trives vi, det er en del billigere enn hjemme i Norge, de skjønner sånn passe hva vi sier og det er «hyggelig» her.  Spesielt i den nordlige delen av Jylland, ikke langt fra Frederikshavn og Hirtshals, finner vi mange badebyer langs den jyske vestkysten. Her kan en bo tett på stranda, bade og nyte solen. Eller en kan kjøre turer rundt i det nydelige landskapet, blant sletter, små koselige tettsteder og en flott natur, som er helt annerledes fra det vi kjenner i Norge.

Provence. Dette området er velkjent blant nordmenn. Mange har ferieboliger her, eller har vært på ferie her flere ganger, og kommer tilbake år etter år. Det er enkelt å fly til Nice, hente leiebilen sin og kjøre av gårde. De meste populære områdene langs kysten, er St Tropez, Antibes og Cannes.  Her er det mondent, mye penger og mange luksuriøse overnattingssteder. En kan kjøre innom de ulike byene og oppleve de store båtene på nært hold. Om dere heller vil oppleve den flotte naturen i «baklandet» til Provence, så er det mange små og koselige landsbyer oppe i fjellene. Her kan en nyte de nydelige landskapene, den gode maten og samtidig være tett på kysten.